Cursuri web design incepatori

Cursurile de web design au o puternica componenta practica.
Vino sa inveti cum sa realizezi site-uri web adaptabile pe desktop, mobil sau tableta. HTML5, CSS3, elemente jQuery, optimizare SEO de baza.


Ce vei invata la cursurile de web design?

  HTML
  » Capacitatea de editare a fisierelor HTML cu ajutorul editoarelor de text, salvari de documente, vizualizarea paginilor cu ajutorul a diverse browsere. Asimilarea diverselor marcaje (etichete sau tag-uri), a celor duble (perechi, cu deschidere si inchidere) si a celor singulare (simple, fara inchidere).
  » Asimilarea notiunilor de baza privind imbricarea corecta a tag-urilor html, importanta tag-urilor obligatorii precum si utilizarea atributelor corespunzatoare fiecarui tag.
  » Abilitatea de a crea elemente de baza intr-o pagina web: paragrafe, titluri, imagini, link-uri, etc. dar si formatarea textului inserat in pagina (text ingrosat, italic, subliniat)
  » Asimilarea tehnicilor de baza de includere a imaginilor (adresa URL a unei imagini, cai relative sau absolute, chenarul imaginilor, dimensionarea, alinierea in pagina). Capacitatea de creare a interactivitatatii paginilor web, legaturi catre alte pagini (realizate prin text sau imagini), ancore.
  » Capacitatea de creare si introducere de liste in paginile web (liste ordonate si neordonate, liste personalizate). Crearea tabelelor, utilizarea lor pentru organizarea datelor pe randuri si celule sau pentru pozitionarea altor elemente in pagina (realizarea unui layout de newsletter).
  » Asimilarea cunostintelor referitoare la elementele unui formoular (campuri pentru text, parola sau e-mail, butoane de tip checkbox sau radio).Realizarea unui layout de formular.
  Structura CSS
  Moduri de aplicare CSS:
  » Stiluri interne (in sectiunea <head>); Stiluri Externe (in fisier separat); Stiluri de element (in interiorul tagurilor).
  Sintaxa CSS:
  » Selectori; Proprietati; Valori.
  Tipuri de selectori:
  » Selectori directi; Clase; Id-uri.
  Proprietatile si valorile posibile ale sintaxei CSS pentru:
  » Formatare text; Fundaluri; Liste; Link-uri; Pozitionari ale diviziilor (<div>) in pagina.
  Stiluri conditionale (in functie de browserul cu care este afisata pagina).
  Cursul acopera toata tehnica de lucru in xhtml/css pentru design profesionist de pagini web.

De altfel, tema de final de curs va fi o lucrarea practica precum cele amintite. Pentru absolvirea cursului trebuie sa realizati o serie de teme precum cele expuse mai sus si, in plus, un site web ce se va prezenta la examen.

html5, css3

php

javascript


Nota: Cursurile sunt acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse prin A.N.C. [Autoritate Nationala pentru calificari]. Diploma eliberata in urma absolvirii cursului este cu recunoastere profesionala conform legislatiei in vigoare [OUG 129 | 2000 Republicata]. Acest tip de diploma este singurul document legal in baza caruia se poate incadra in cartea de munca ocupatia aferenta conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania [COR].

Orarul si perioadele de incepere sunt afisate pe prima pagina a site-ului Avantaj Consulting.